söndag 28 mars 2010

Roooadtrip Aussie!

Det var ju ett bra tag sedan man höll i en ratt(ar?). Lägg där till trafik i fel riktning, en blinkers som blivit vindrutetorkare och en för mig ny automatlåda. Sådär lagom ringrostig var det dags att göra Australiens vägar osäkra och som jag lyckades. Hann ju inte många hundra meter innan man fick höra en tuta dåna och det blev några till under resans gång. Tanken var att plöja av två feta nationalparker i närhet till Darwin men vi fick skippa en på grund av översvämning.
Första anhalten blev litchfield national park som var sjukt läckert! En liten favorit blev buley rockholes som var en schysst fors med kristallklart vatten. Blev en hel del stuntande ner i forsen och man fick sig en tankeställare om man ska fylla 24 i sommar och inte 14? Hur som helst heeel skoj =D

Kvällen spenderades på vägen, den spikraka vägen. Det är verkligen helt galna raksträckor här. Blev inte mycket svängande på de 45 milen ner till Mataranka. Att hitta något ställe att parkera bilen på var inte det lättaste för det krylla av skumt folk i den lilla staden. Det hela sluta med att vi stötte på snuten och de sa att vi kunde sova i bilen utanför stationen. Sova i bilen = kass idé kan jag lova. För efter några minuter utan aircon så uppgår temperaturen till härdsmälta. Så fruktansvärt svettigt - ett minne som värmer i efterhand.

Dagen efter for vi upp i gryningen då det inte direkt var någon miljö man låg och drog sig lite extra i. Vi titta in en hot spring och en vidrig mängd stora fladdermöss som sket guano. En sjukt absurd miljö - det var svårt att njuta av den heta källan när man ständigt såg guano bomber komma uppifrån.

Natten därpå blev lite av en skräckis. Efter några avsnitt Big Bang Theory mitt ute i ödemarken bestämde vi oss för att ta en tidig kväll. Det var helt enkelt kolmörkt och om man lämna bilen blev man sönderbiten. Shad hade en bad huntch gällande val av sovplats men vi var för trötta för att köra vidare. Efter en dryg timmes sömn väcks jag av ett brak och sen uppfattar jag röster omkring bilen vilket är mindre skoj då man inte ser en själ. Shad har hypat upp problemet gällande kriminella aborginer så en lätt adrenalin känsla sprids i bilen. Shad vaknar också till - vi sitter och förmodligen skriker till varandra på grund av att båda har hörselproppar. Stämningen är skärrad, fönsterruterna vevas upp för att ge lite skydd och myggnätet är nära att dumpas bara för att snabbt kunna lägga i backen och illa kvickt gasa därifrån. Vi får dock lite vett i kroppen och lugnar ner oss och plockar upp myggnät och schampo flaskan kör ett varv på parkeringen innan vi glider iväg mot närmsta bensinmack.Vem behöver hoppa bungy när man kan spendera en natt ute i outbacken?

Efter två dagars eget race kände vi för lite mer lättsämlta attraktioner så vi kolla in jumping crocs vilket var grymt. Såg Adelaid rivers alfa hane på 5.5m som förlorat 3 av sina 4 ben! En sann krigare som såg sjukt elak ut. Skönt nog kunde bilen lämnas tillbaka lika hel som när den hämtades men med en härlig svett doft. Nu ska det bli skönt med en mjuk säng och aircon!

/Heinrick

































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar