söndag 21 mars 2010

Darwin & National Parks!

Sagan fortsätter, destination Australien. Djungel, sjukt vackra vattenfall, kängurur, fladdermöss, krokodiler o andra reptiler m.m. o jag vill bara ha mer Mer MER!

Nu börjar det fattiga livet där det gäller att hålla i plånboken, för annars drar kostnaderna iväg o det blir en tidig hemresa. Det innebär bl a att sova på diverse platser som inte kostar oss pengar, t ex hyrbilen o flygplatser. Jag tyckte till en början att det var spännande upplevelse, men en vecka senare med 3h i snittsömn så skulle jag faktiskt kunna hänga en kines för en natts ostörd djupsömn. Dessutom är den enda formen av budgetmat on the road chips o stekt kyckling o med samma meny 3 dagar i rad börjar papperskorgar se alltmer lockande ut. Mmm, halvt uppäten majskolv.

Darwin har i princip handlat om enda sak; äventyr. Vi har haft så sjukt kul, tagit våra egna beslut o gjort allt på egen hand. Att ha den här kontrollen över sitt eget liv är en obeskrivligt god känsla, men den kommer till bekostnad av säkerhet. Hennings körning var ett i sig, där han verkade vara fruktansvärt kär i idén att åka med halva bilen utanför vägen, men all things considered gjorde han ett riktigt bra jobb. Jag tänkte även ta en närbild av en orm o upptäckte att dem är mkt snabbare än man trodde, men som tur var valde denna att fly. Australien har nästan samtliga av världens 10 giftigaste ormar men tror jag att denna var harmlös...tror jag. På efterhand var det väl dumt handlat, men det är ingen mening att leva om man är rädd för att leva?

Det enda som inte riktigt höll måttet var Mataranka. Visst det var sjukt coolt med fladdermöss o varmvattenkällan, men ärligt talat; hur helvete ska man njuta när vattnet luktar som Rooneys fötter? Som om det inte var nog blev man dessutom konstant bombarderad med avföring...mysigt!

När vi ändå är inne på avföring: Det borde finnas 3 olika toaletter: En för äckliga människor o två andra för rena/anständiga - en för "1an" o en för "2an". Att trycka på en knapp o hålla rent är tydligen alldeles för komplext för dagens MÄNniskor. Denna unisex-idé är dock för långt fram i tiden, så nu får man istället hoppas på att det kommer nån toalett-Dexter som utplånar alla WC-äcklar...jag är hård, men rättvis.

Btw, Henning är inte snäll när han är hungrig.


Thrice
- To Awake and Avenge the Dead
























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar