torsdag 4 mars 2010

Frog on the menu



Wow då har man precis käkat en hel chili groda! Helt klart det mest exotiska på förhand men det var faktiskt väldigt likt kyckling. Det blir kanske fler grodlår för jag har inte känt mig såhär spänstig på ett tag.

Våra första 10 minuter i Singapore var horribla! Vi stötte på en taxi snubbe som för 10 dollar skulle ta oss till vårt guest house. Men efter 100m stannar han och har ingen aning var stället är. Han påstår att det inte går att hitta ett boende för under 70 dollar vilket var en fet lögn. Han vill sedan ha 10 dollar för 100m färd vilket leder till en feeet diskussion där han tar priset för mängden skitsnack som är möjligt på 10 min. Han hotar att ringa snuten och ser ut att brinna upp inifrån men till sist viker han ner sig och får halva priset.

Efter denna lilla incident blir Singapore bara bättre och bättre. Vi hade superflyt och träffa en kille från Singapore när vi var på Langkawi och han var en perfekt guide som gjorde omöjlilga Singapore möjligt. Staden är verkligen uberdyr iallafall för att vara asien så en bil var inte helt att glida runt i.

Singapore har inneburit en hel del skum mat förutom grodan där bland annat Carrot Cake var en favorit. Vilket var en fin morots kaka? Nope, utan en blandning av rädisor och ägg. Inte alls logiskt men ack så gott!

Annars är Singapore rätt fattigt på sevärdheter. Staden är hyper modern och det kryllar av ploy byggen. Det är nästan för rent och prydligt så det blir nästan tråkigt. Städmanin är total och man ser papperskorgar och städfolk över allt, till och med tuggummi är förbjudet !? Vissa stater styr med kalashnikov...Singapore gör det med dammvippan.

/Henning










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar