tisdag 2 mars 2010

Hallå!

Då var ölivet avklarat och vi har flytt upp i bergen. Cameron Highlands är en högplatå med regnskog och annat kul på en 1500-2000m höjd. Det var en lätt chock att lämna de 36 graderna i Langkawi mot frisk bergsluft. Första natten var rent ut sagt rejält kall och den annars onödiga sovsäcken var plötsligt så värd =D Det var inte bara kallt utan vi hade även en kille i vårt rum som var lite smått läskig. Mitt i natten efter ett toalettbesök börjar han släppa ifrån sig ljud man inte vill väckas av. Mannen släppte av värsta brak skitarna och efter varje gasutsläpp så kommenterade han dem på något skumt spårk. Skitzo varning ?! Doorm rooms har sina baksidor helt klart.

I Cameron stack vi ut på en djungel trekk med en tysk brud vilket sluta med att vi givetvis gick vilse. Som tur va har ju Shad sett på alla extrem överlevnad på discovery chanel så han kunde hitta vägen ut innan mörkret la sig. Nästa dag fixa vi en guide istället som visa oss värden största blomma och den var fet! Vi åkte även off road med 4v drive och det var fett kul =D Kineserna i baksätet flög runt som studsbollar, och man förstod varför föraren hade Death Proof som favorit rulle.

Te är inte bara gott att lukta på utan det är även ruskigt fint att se på. Dessa te plantage som fanns vid cameron gav en gratis färd till Skottland. Gröna fina kullar med te plantor som i sig själva var tråkiga men tillsammans bilda de ett mäktigt landskap.

Tidsplanen är knapp så vi blev inte långvariga i bergen. Vi tog lokalbussen till Kuala Lumpur som är helt underbart. Shoppingen är någon nivå bättre en Bangkok och skrytbygget Twin Towers är verkligen maffigt. Givetvis är det svårt att toppa Kaknäs tornet =P men detta gjorde nog det. Såhär efter 1.5 månad i asien börjar man bli en hejare på att pruta och det har kommit till sin rätta i China town där det bland annat blivit en klocka och två shorts. Som tur är lyckades vi pricka in det kinesiska nyåret, NOT! Fy satan vilket oväsen, ser inte meningen med att gå och banka gärnet på en stålplåt men de ser ut att älska det iallafall. Kul för dem mindre kul för diskussionen vid matbordet.

NU ska jag ut och försöka att hitta ett par kallingar men det är inte så lätt som man tror. Sista köpte jag large och de blotta man halva stjärten efter en tvätt. Ska satsa på XL nu.

1 kommentar:

  1. Wow I definately have to visit cameron highlands too! It;s a pity that I missed you in KL... :(

    SvaraRadera