lördag 13 mars 2010

En sipp av saltvatten !

Smakar det så kostar det, och som det smakade! Sweet Sipadan ohh sweet Sipadan. Lite advanced diving har varit på tapeten i orörda vatten kring Semporna i sydöstra Sabah. Tyvärr räckte bara budgeten till en dagstur med 3 dyk men vi fick se en hel del både under och ovanför ytan! Sipadan är ö utanför Semporna som erbjuder ett av världens kanske bästa dykvatten. Ön ser ut som en gigantisk cylinder under vattnet med lodräta väggar från 0-1000m. 1000m är ju lite over kill eftersom vi bara titta in de 30 första metrarna men det räckte gott och väl. Vår oerhört feta guide från Canada och en super malay med 10 000 dyk på CV:et visa upp allt man kunde tänka sig. Vi såga massor av sköldpaddor, hajar, Giant travellys, Barracudor, brudar i slimmade swimsuites mm. Detta dykställe måste varit undervattensvärldens motsvarighet till USA för allt var GIGANTISKT. Först nu fattar man varför vissa fiskar börjar sitt namn med Giant =D

Det var väldigt nära att det blev ett fett magplask då en tung förkylning självklart dök upp efter nätterna i regnskogen. Det var nästan helt omöjligt att komma ner till rätt djup för det kändes som öronen skulle sprängas. Försökte med allt - rosa piller från lokala faramacy, snorta saltvatten, nässpray och sittandes nattsömn. Dessa förberedelser i stil med Per Elofssons OS förberedelser gav till sist resultat och jag kunde börja sjunka som en sten.

På lunchen dök en size large Komodo Varan upp som såg en aning lönn fet ut på grund av all junk food han fick. Riktigt coola djur det där!

Önskar vi hade lite bilder att visa upp men vår kamera tål endast 10m så den blev kvar uppe på land.Det var nog allt för idag. Eller förresten, fy fan vad jag hatar dessa VIP bussar. Vad är det för fel på folket från malaysia. Det känns verkligen som höst här inne, drar kallt och enda anledningen till att jag bloggar just nu är att jag behöver lite värme från ibooken. Alla andra sitter påklädda med jeans och jacka och jag undrar bara varför detta frysfack till buss?! Nästa gång ska jag riva fram kraftstället. Okej det var nog allt.

/HENning











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar