fredag 30 april 2010

"OH MY GOD! That's absolutely disgusting!!"

Så då landade man i NZ - ett klart "friskare" land - med ett enda mål i sikte: äventyr!! Som alltid träffade vi på en ny underbar person - Erdinz - som vi valde resa östkusten med. Det var en storhjärtad grabb med ett glatt sinne för humor o insisterade att man kallade honom för en "turk från Tyskland" - då tydligen 10-20 miljoner tyskar är ute o reser - så att han kunde känna sig lite mer unik.

Vi valde att hyra bil så att vi kunde se så mkt som möjligt...o snacka om att vi utnyttjade tiden maximalt! Genom att sova i bilen kunde vi alla hugga av stora delar av östkusten, Lake Tekapo (som har den södra hemisfärens renaste luft), Lake Pukaki (underbart vackert turkos-lila vatten) och Mount Cook (NZs högsta berg) på enbart tre dagar!

Resans höjdpunkt var helt klart ett litet toabesök i staden Timaru. Problemtiken med stället var att vi hade tre riktigt skitnödiga herrar, men enbart en herrtoa - som var omöjlig att beträda, då en stor svart man utplånat varenda lilla syremolekyl där inne. Kvar fanns en unisex-toa o två för damerna. Henning snappade snabbt unin medan jag o Erdinz - nåt som båda var mindre stolta över- tvingades till damernas. Utan hänga ut personen i sällskapet så kan vi säga att "nån" hade gått på toa o haft en mindre glad mage. När han lämnade toan gick en mulen mamma o hennes dotter in efter. "That's disgusting!!" hördes ett antal ggr o avslutades med "My god!! OK, block your nose, we're going in!!" Med tanke på att jag o Erdinz satt där vi inte skulle, blev vi tvungna till att hålla oss för skratt, men det var omöjligt. Jag hörde hur Erdinz brast o det var nådastöten för mig med. Vi flydde sedan från toaletterna som om vi stulit en kasse varor o åkte vidare. Länge leve kiss- o bajshumor.


Jonathan Boulet - North To South East To You





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar