fredag 9 april 2010

Jaaa Kapten!

Den perfekta brännan som man fixa sig i asien har fått sig en törn i kanten då Cairns har bjudit på orkan väder. Trots det ihållande duggande har tiden verkligen flashat förbi. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad vi egentligen gjort förutom att vi druckit goon (billigt fulvin) samt varit ute på en kryssning på stora barriärer revet.

Kryssning är väll lite av en lögn då vi mestadels av tiden ute på båten faktiskt jobbade häcken av oss !? Vi var så kallade "hosties" som på svenska borde betyda något i sil med slav. Efter två månaders slackande gjorde det litterärt ont att gå upp 05.30 för att bossas runt av en kock resten av dagen tills man runt 22 tiden äntligen fick kasta in handduken. Detta låter ju smått förfärligt men jag hade faktiskt skit skoj som matros. Gentemot allt slit fick man 3 gratis dyk om dagen samt gratis käk och boende vilket var en sjukt nice deal. Dykningen höll väll inte riktigt måttet till överklass dykningen i asien men här fick vi dyka utan guide vilket var fett spännande. Tänk er själva ett nattdyk på 15m med enbart en liten ficklampa och en kurd som tillfällig guide. Första nattdyket hamna vi mitt i ett stim av feta Giant Travellys som lärt sig jaga med hjälp av våra ficklampor. Man kunde leka gud där ner och peka på lite småfiskar för att sedan se de bli totalt ägda av jaktmaskinerna. Muahahaha! Die Nemo die!
Fet blev man oxå på båten för det var rena festen inne i köket. Det sluta altid med att det blev en tallrik för mycket av allt för fettigt käk. Kocken var en rappande millennium diggande snubbe som älska att ge Shad skit jobb =D Han gjorde helt klart allt jobb lite lättare.

Cairns kändes annars som en trip tillbaka till Sverige för hela staden var packad av Linköpingsbor och varje kväll avslutades med en gratis kallopps på den irländska puben, yummi!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar