lördag 17 april 2010

Tillbaka till sandlådan


Nu har vi arbetat oss söderut i Aussie land till Rainbow Beach. Konstigt nog är det dyrare att åka buss än att flyga så det blev ännu en flight med goa JetStar. Vid Rainbow så hosta vi upp ytterligare några dollas för att göra en selfdrive på Fraser island. Self drive innebär att man packar in 10 pers i en fet jeep som man sedan maxlastar med sprit och mat. Sedan får man klara sig själv på världens största sandö med hjälp av en karta och sunt förnuft? Innan vi åkte fick vi en liten briefing om hur fel det kan gå när man backar med öppen dörr eller väljer att väja för saltvatten i 100 knyck. Efter skrämsel propagandan visa det sig som vanligt att man var åldersmannen i sällskapet och att man var tvungen att vara +21 för att köra bilen så det var bara att kasta sig in bakom ratten =D.

Första stoppet på ön blev en cool insjö med sanddynor som en stor skidbacke. Givetvis blev vi kvar lite för länge vid sjön vilket gav oss en lite smått adrenalin fylld tur tillbaka till vår campingplats. Det här med att märka ut campingplatsen med en mini skylt, bäckmörker och en usel karta gjorde att vi plötsligt var lite smått vilse och pressade av tidvattnet som börja komma lite väl nära bilen. Självklart skulle vi oxå fastna med bilen men med hjälp av low gear, full gas och 18 ben kom vi loss.

Till sist hitta vi fram till main camp där tälten sattes upp i totalt mörker. Att se resultatet av tält försöket dagen efter var helt sinnessjukt kul för jag aldrig sett så vanställda tält =D. Ett tvivel smög sig på om ingenjör verkligen är rätt när man knappt kan få upp ett tält. Resten av kvällen vigdes åt Bag in Box (goon) och en aning mycket gräs för vissa andra vilket ledde till ett och annat.

Absolut bäst på fraser var Lake Mckenzie med superklart sötvatten och sand av sillikon. Enligt rykten skulle detta sillikon vara helande för huden och jag kände mig nästan som en ny människa efter allt skrubbande. "Vägen" till sjön kallas washingmachine och att ratta runt i en timme på denna elefant stig var hur härligt som helst. Folket i baksätet fick sig istället en rejäl svanskote uppläxning efter allt skumpande=D

Efter Fraser blev det en tur till Brisbane som tydligen är packat av aggressiva mega knuttar. Antingen har de droppat tillväxt hormon i vällingen eller så tar de sprutor i stjärten för detta var något hästväg. Det vimla även av hel skumt folk i staden och på en vanlig promenad till affären hamna vi plötsligt på middag hos två brudar. Jag å Shad hann och titta både en och två gånger på varandra med mycket frågande ansikten. Kändes lite som en film och som tur slutade vi inte giftmördade.

Nu får det bli ännu en 50 cent mjuklass på mcdonken för att de bjuder på gratis internet !

/Tunek

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar