onsdag 20 januari 2010

Munkar och fish-massage!

Tillbaka igen för lite bloggande fran hettan! Vi har varit lite sega sista tiden men det har mest varit på grund av massa resande och hektiska dagar. Nu sitter jag iallafall på altanen vid våran bungalow där vi upptäckte att vi hade trådlöst internet =D, Thailand rules!

Vi lämnat Bangkok och åkt norrut till Kanchanaburi för lite wild-life =D. Först på menyn stod en trip till Tiger tempel. Munkar och tigrar visade sig vara lite lätt sövande kombination. Men tröttast av alla var nog tigrarna som påstods av vissa vara drogade och av andra väldigt mätta. Vet inte riktigt vad jag ska tro men en del såg ut som en själv efter en tung bakfylla så jag tror nästan på det förstnämda. Det var iallafall mäktigt att sitta och gulla med en XL-katt =D. Vi träffa också på ett härligt svenskgäng som förgyllde tiger resan vilket var riktigt trevligt! All cred till dessa norrlänningar. I god thailänsk sed hade vi en härlig bilresa, denna gång med en man som sakna en arm...kändes inte helt safe =O
Ibland känns det verkligen extra mycket att man är på andra sidan klotet. Speciellt när man ska raka sig eller fixa frisyren. Spegeln hänger nämligen ofta i lagom höjd för att kunna titta på sig själv när man pillar sig i naveln. Omväxling förlänger livet eller vad säger man?

Munkar i tempel med tigrar som husdjur var inte den enda planen i K-buri utan vi hade snappat upp lite info om en serie vattenfall i djungelmiljö som skulle vara finemang. Detta ställe visade sig verkligen vara helt gaaalet fint. Det var till och med så bra att vi efter första dagen kom på oss själva att vi spenderat hela dagen bakom kameran, så vi kom tillbaka dagen efter bara för att relaxa =D. Vattenfallen var i djungelmiljö och det var inte helt fel att ta en dusch/simtur i det turkosa vattnet. Gratis fish-massage ingick oxå =D som man annars får betala en 40kr för i bangkok. Dom små rackarna var sjukt närgångna och man blev rejält överraskad första gången de sög på stortån!

I träden bredvid fallen fanns det gott om apor som var skoj att glo lite på mellan simturerna. Höll dock på att skita på mig när en liten apa blev sjukt närgången efter att den stirrat ner mig och sedan ryck till som att den skulle anfalla. Så kom ihåg att stirra inte på babyapor med solbrillor för de lackar totalt.
Shad gor all for att smalta in...lyckas grymt bra enligt mig
Lika som bar



Skulle kunna skriva massor mer man får låta bilderna tala för sig själv, sparar mig lite fb-tid och er lite kraft inför shads essä =D. Måste dock säga att local food i K-buri krossa det mesta då man fick sjukt god mat som inte var i thai size för 5kr ! Det gillas skarpt om man sitter inne med min förbränning !
En plusmeny i sverige...




/Henning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar