torsdag 14 januari 2010

Bangkok, the Yama experience

Rule number one: Cardio!

En regel som visat sig inte bara gälla zombie överlevnad utan oxå att resa till Bangkok. Vid mellanlandningen i Wien hade vi fått info om att vi var tvungna att hämta ut vårat baggage för att sedan checka in det igen för vidareresa till Bangkok. Vi stod sedan och tittade när massvis väskor svischade förbi på bandet men inget av våra dök självfallet upp. Bra start ! =D.

Efter lite "varför händer detta oss" snack fick vi tag på en person som sa att baggage redan var fixat och klart för resan mot Bangkok. Problemet var att det var 10min till att flyget skulle gå och vi hade tull och gating att fixa så det blev ett löppass alá Bolt till planet! Allt ordna sig sedan, och vi fick till och med vänta en timme pga airkondition problem!

Bangkok hälsa oss sedan välkomna med 33 härliga grader! =D Att röra på sig på är lökigt värre så vi har använt till största del självmords mopeder med en liten vagn på som de kallar Tuk-Tuk. Trafiken är lite värre än Åtvids =D och det är survival off the fittest som gäller, dvs ju större bil ju mer makt. Tuk-Tuk förarna skulle ge shumacher stora darret då de ösar på järnet samtidigt som de snackar me oss dricker coke och smokar samtidigt. De har helt enkelt simultanförmåga i klass med en brud, imponerande! Riktigt roliga turer med dessa lirare men ur överlevnads synvinkel bör vi dra ner på Tuk-Tuk turerna.

Khao San Road som är vårt tillhåll under Bkok tiden är Backpacking gatan nr1. Riktigt bra drag hela dagen =D och fin fin shopping. Jobbigt mycket "Ping-Pong show" förfrågringar är det dock om man ska klaga på något. Thailländarna verkar inte göra så mycket åt detta =/ utan kör mest låten "No woman no cry" i förebyggande syfte.

Tidigt imorgon bär det av mot ny destination vilket är lite tråkigt då man lätt kunde ha stannat några dagar till för det finns verkligen massor att hitta på. Dags att vässa macheten för nu väntar djungeln =D

/Handsome Swede, (vilket är thailändarns vanliga öppningsfras för att locka in en på en liten måltid)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar