lördag 23 april 2011

Roadtrip!

Heyyoo!

Det har hänt mycket sen senaste inlägget och trots att dagarna här innebär 24h relaxing så är det fruktansvärt svårt att ta sig lite tid för bloggande. Antar att jag får ge upp tanken att vara lika produktiv som min resekumpan från al jazeera.

Surfformen börjar mer och mer infinna sig och ett antal mäktiga vågor på Kuta Beach har besegrats. Numera är problemet inte att ställa sig och åka med vågen utan faktiskt att kunna följa med vågen i sidled. Bilder är det tyvärr ont om då vår "robusta och vattentäta" kamera ännu en gång sackat ihop. Lär vara den sista Olympuspryl som får syna mitt hem.

Annars har vi stimulerat det kulturella sinnet med en trip till Ubud. Staden är något av en hantverksstad och om man inte kan hugga i sten, måla eller är andlig har man inget där att göra. Resans höjdpunkt kan möjligtvis vara Shad oerhört fina cykelvurpa vid en risoldingsterass. Ett tungt fall rakt ner i gödsel och lera =) Anledningen sägs vara avsaknad av asfalt och att cykeln inte höll samma standard som min.

Folket på Bali är verkligen mångsysslare, man behöver inte gå många meter innan nån gubbe skriker "transport??!...Sunglasses?...passport?...Mushrooms??...Viagra?!" Det mesta finns att få tag på helt enkelt. Förutom den kulturella turen till Ubud har vi även utforskat hela den sydliga delen av Bali. Den här delen är verkligen spektakulär med branta klippor och vågor som är XXL. Riktigt skönt faktiskt att bara titta på när folk som faktiskt vet hur man surfar tar sig an mini tsunamnis. Under roadtripen hade vi två riktigt sköna lokala killar som skötte bilen. Av någon anledningen hade jag fått för mig att bali skulle vara relativt glesbefolkat men trafikstockning har fått en helt ny innebörd. Några nyckelfaktorer för att ha en chans att ens ta sig framåt är att full gas, ha en fet bil som får respekt och att konstant hänga på tutan.

Jakten på en riktigt fin solbränna till påskafton har nu inletts på allvar. Solen är sjukt stark, till och med Shad har bränt sig för första gången. Solkrämen med spf 50 är numera utbytt mot 20 och operation mulatt is on!

/HENNING








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar