tisdag 4 maj 2010

Roadtrip and Bungy !!

Det var inte ett varmt välkomnade man fick utan en bitch slap i ansiktet av bister vind. Ståpäls check. På väg till hostelet träffa vi på ännu en tysk som vi lyckades övertala att hänga med på en road trip. Hela Australien och NZ tycks vara invaderat av dessa tyskar och någon påstod att det för närvarande är 4 miljoner läderbeklädda män och kvinnor i Australien!

Hur som helst blev det en sväng med vår corolla längs sydöns östkust där vi bland annat titta in riktigt coola stenar som låg helt random utslängda på stranden. Låter ju knappast upphetsande men de var faktiskt riktigt läckert att se soluppgången vid dessa klot. Bra bilder kommer ju inte gratis och alla blev lite smått dyngsura efter halvkassa försök att tajma vågorna och få några sekunder på stenarna.

Om det är kyligt på dagen så är nätterna ren tortyr. Speciellt när man sover i bakluckan. Tack gode gud hade vi en kombi men att hitta 3 sängar i en corolla kräver sin teknik. Eddie (tysken) hade som tur va 3 månader erfarenhet från billiv så det hela gick hem men det var inte precis att man låg kvar och njöt på morgonen. Att hitta den perfekta platsen för att sneak sova kan ta sin tid och om ni någon gång känner för det så kan ni tänka på att hitta en mörk plats som är skild från gångväg med gärna några extra bilar i närheten. Wolla ! En nattsömn utan någon hetsande granne som ringer snuten.

Hela grejen med NZ var att göra lite helgalna saker och nu kan kanske den svåraste bockas av då 134m fritt fall är fixad. Snacka om helsjuk känsla att stå på en liten bräda fruktansvärt högt upp och sedan på något sätt få för sig att kamikazi hoppa utför. Jag var så sjukt säker på att göra Bungyn så det var inte förrens jag verkligen fick linan surrad runt anklarna som det slog mig att detta faktiskt är helsjukt. Väl ute på trampolinen kändes tvångsskiten guld värd och det blev några halvhjärtade försök innan jag fick till det. Snacka om ett wake up call att dundra mot marken lite halv bakis !

länk!

Queenstown bjöd annars på riktiga as till hamburgare. Så kallade Ferbburgers i perfekt size som man vill ha dem. Inga små Bigmac där inte! Till och med jag blev mätt och belåten och det är ett gott tecken.

Över och ut!


























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar