söndag 9 maj 2010

Ishalka!

Äntligen lite tid för att klämma in lite bloggande! Det är hårt att vara den enda i bilen med license. Speciellt med ett körschema som gjort swebuss Ture trött!

Stucked in paradise var inte riktigt vad vi räknat med. Men helt plötsligt var vi totalt inregnade i Milford Sounds som räknas som en av de vackraste platserna på klotet. Vår crusie ut på havet blev lite av duell mellan vinden och skäpparen. Efter en halvtimme fick den sistnämnda vika ner sig och det var tydligen första gången på åratal. Härlig tajming! Vi fick iallafall tillbaka pengarna och fri frukost + 400 vattenfall när det vanligtvis finns 4. Lyckligtvis fick vägarbetarna bort alla stenar från vägen efter timmar av väntan och en mega konvoj kunde rulla uppför serpentinvägen.

Annars har vi hunnit med att is-klättra och göra en roadkill. Det känns nästan omöjligt att undvika skadedjuret possum som måste vara det mest puckade på planeten. Av någon anledning har de fått för att sitta och chilla på vägen och om de får en en strålkastare i fejset så sitter de bara kvar och njuter rampljuset.

Is klättringen på glaciären var helt klart en höjdare. Inte varje dag man ser snö och regnskog i samma vy! Det var även redigt gött att få sig ett styrkepass efter 4 månaders slappande. SLAK kan väll sammanfatta känslan efter 8hs klättring.

En tur till Nelson för att träffa Norge jentan Jessica har också klämts in. Hur härligt som helst att se ett ansikte som man faktiskt sett förut! Riktigt mysiga dagar med lite efterlängtat slappande. Vi är ju trots allt på semester och inte träningsläger!

/Tunek












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar